Menu

Att bygga ett garage

Det finns en mängd fördelar med att ha ett garage till sin bil, särskilt i Sverige där vintrarna blir kalla och snöiga – man slipper till exempel morgonens rutin med att skrapa rutor och sopa snö, eftersom bilen står varmt och under tak. Dessutom erbjuder garaget bättre stöldskydd, och förvaringsplats för en mängd saker utöver bilen.

När man ska bygga ett garage finns det vissa saker som är viktiga att tänka på redan i planeringsfasen. En av de kanske viktigaste är storleken. Som nämndes ovan blir garaget ofta inte bara en ställplats för bilen, utan också ett slags extra förråd och verkstad. Det är därför viktigt att ta till storleken på garaget så att inte bara bilen går in, utan man har ganska stora marginaler. Kanske ska man till och med investera i ett dubbelgarage, om man har ytan för det? Man bör också ha marginaler när det gäller garageporten – det är bättre att ta till en rejäl port än att riskera att skrapa i bilens lack varje gång man kör in eller ut.garage-355358_960_720

Placeringen av garaget är en annan viktig planeringsfråga. Det finns för och nackdelar både med ett fristående garage och med ett garage som är en utbyggnad av huset. Det förstnämnda innebär mindre störande ljud för de som befinner sig inne i huset när bilen kommer och går, men med ett garage i anslutning till huset kan man enkelt lasta i och ur bilen utan att till exempel bli blöt när det regnar.

Garaget skyddar bilen när den står parkerad, men när bilen är ute på vägen finns det vissa saker man aldrig kan skydda den mot – till exempel stenskott. Ett stenskott behöver dock inte vara så omständligt att reparera som man kan tro, eftersom man kan kontakta Mobilglas. Mobilglas kommer nämligen till dig och ditt garage för att reparera stenskottet eller byta ut vindrutan, istället för att du ska behöva köra till dem. Du kan läsa mer på http://www.mobilglas.se/. Sedan kan du helt enkelt stänga garagedörrarnas trygghet om din bil.

immunity