Menu

Bygg en lekstuga

En lekstuga är något som förgyller varje barndom, och det behöver dessutom inte vara svårt att bygga en, framför allt om man kan hjälpas åt ett par stycken. Särskilt enkelt blir det om man köper en färdig byggsats – då medföljer specifika instruktioner för hur de olika delarna i lekstugan ska sättas ihop, och i vissa fall behövs inte ens spikar.

Innan man sätter igång kan det dock vara en bra idé att kolla upp vilka regler som gäller kring byggnation av lekstugor. Självklart behövs inte något bygglov för en så liten konstruktion, men det finns regler kring hur nära man får bygga sin tomtgräns och hur höga konstruktioner på tomten får vara, och dessa regler omfattar även lekstugor.1280px-modern-cubby-house-design

Medan de färdiga byggsatserna har den fördelen att de är enkla att montera, medför det andra fördelar att bygga sin lekstuga själv – till exempel att man får större frihet i hur man vill utforma den. Om man inte vill ha en traditionell lekstuga kan man då istället bygga exempelvis en trädkoja, ett piratskepp, en pyramid eller vilken annan form som helst som just ens egna barn kommer att uppskatta.

Oavsett om du vill bygga en lekstuga enligt dina egna ritningar eller om du vill köpa en färdig stuga, hittar du allt du behöver på Byggmax.se – löst byggmaterial eller färdiga byggsatser.

immunity